5 gode råd til unge og nye i trafikken

5 gode råd til unge og nye i trafikken

5 gode råd til unge og nye i trafikken

5 gode råd til unge og nye i trafikken

Unge og nye bilister i trafikken er oftere involveret i alvorlige ulykker. Faktisk er der fire gange større chance for at disse bilister er involveret i en alvorlig ulykke i trafikken end en rutineret bilist viser tal fra Vejdirektoratet. Vi har samlet fem gode råd til unge og nye i trafikken i denne artikel.

Det betyder adfærden i trafikken

Det unge og måske optimistiske tankesæt til afstand, hastighed og alkohol i trafikken har desværre konsekvenser. Det er ikke kun for føreren, men også for andre trafikanter og familie og venner. Der var i perioden 2015-2019, 88 dødsfald og 690 alvorlige tilskadekomster, hvor unge har kørt i personbil. Det er alvorlige tal, der skal nedbringes. Udover at det har konsekvenser for bilisten selv, er der de seneste fem år over 1.700 mennesker der enten har mistet livet eller kommet alvorligt til skade. Ens for alle er, at en ung bilist har været involveret i ulykken.

Gode råd til unge og nye i trafikken

Tallene taler sit eget klare sprog. Der er for mange ulykker med alvorlige eller fatale udfald. Derfor har vi samlet fem tips til unge og nye bilister. Vi ønsker nemlig at skabe tryghed i trafikken for unge som ældre.

Kør så meget du kan

Rutine kommer kun på en måde – ved at køre bil. Inden for de første år efter erhvervelse af et kørekort, anbefaler vi at køre meget. Du får hurtigt en rutine i at køre bil ved at køre meget. Så bliver koblingspunkt og orientering automatiske handlinger.

Tag eventuelt et kørekursus eller tag til en track day, hvis du skal have stillet farttrangen. Her kan du eksperimentere med grænser for f.eks. greb på vejen på et lukket og sikkert område.

Er du ikke til fart og udskridninger, kan du finde inspiration til flotte destinationer, du kan køre til i Danmark her.

Tænk dig om en ekstra gang

Holder du i et kryds, og er i tvivl om du kan nå at komme over vejen inden den modkørende bilist passerer forbi så vent.

Ligeledes vent, hvis du vil overhale en langsomkørende bilist, men der kommer modkørende længere fremme. Du er stadig ung og har meget liv at leve endnu. Du kommer måske kun sekunder eller få minutter hurtigere frem, ved at overhale hasarderet.

Er du i tvivl, er det altid bedre at vente.

Du har ikke travlt – kør efter forholdene og vær opmærksom

Regner eller sner det? Er der tåget, eller kører du med solen i øjerne? Igen er det begrænset, hvor meget hurtigere du kommer frem ved at tage chancer.

Du ved måske inderst inde, at det ikke er forsøget værd at trodse forholdene – så lad være.

Uopmærksomhed spiller også en stor rolle i ulykkesstatistikken. Læs om hvilke faldgruber du skal undgå, når du kører bil her.

Drop alkoholen, hvis du skal køre bil

Det nemmeste er at droppe alkoholen helt, hvis du har planer om at køre i bil. Du kan læse mere om, hvilken indvirkning spiritus har på din krop og dit kørekort i denne artikel.

Har du været til fest aftenen forinden, kan alkoholen godt være i blodet til langt ud på eftermiddagen, dagen efter. Du kan altså stadig blive taget for spirituskørsel der. Så vent med at køre bil, hvis du har givet den gas med alkoholen.

Du har kun to klip i kørekortet

I de første tre år med kørekort, har du kun to klip. Efter de tre første år, får du tre klip i alt. Faktisk kan du få taget dit kørekort permanent, hvis forseelsen er alvorlig nok.

Der skal ikke meget til at få klip i kørekortet. Læs om hvilken hastighed der giver klip i kørekortet her. Du kan også læse om hvilke forseelser, der giver klip i kørekortet her.

Bliv mere opmærksom på din fart med en Saphe trafikalarm – sammenlign produkter.

Weiterlesen

Bilvask-guiden til vaskehal og håndvask af bil
3 tips til at undgå fartbøder